A Férfi és a tánc

 

 

 

Minap egy esküvőn jártam. És kedves Urak igen elszomorodtam, attól, amit ott láttam. Sok-sok boldogtalan, unatkozó magányos nőt és feszengő vagy érdektelen férfit.

Bár nő vagyok, mégis pártatlan vagyok a témában a munkámnak köszönhetően. A Nőkről már írtam 1-2 cikket (lásd: http://rkcoaching.hu/blog/eros-nok, http://rkcoaching.hu/blog/gondoskodo-nok ), és még fogok is egy párat, de az érzés, ami megindított most a Férfiakról szól.

Tehát láttam nőket, akik a ceremónia alatt meghatódtak, párjaikat, akik ezt „nem vették észre”, nőket, akik az érzelmesebb mondatoknál kapcsolódni szerettek volna férjükkel, csak egy szemkontaktus erejéig, de nem sikerült. Nőket, akik csak az asztaluknál ülve táncolgattak, mert párjaik nem kérték fel őket, vagy csak sóvárogva nézték macho férjüket, akit épp lefoglalt valami más.

És láttam férfiakat, akik örömüket vagy bánatukat alkoholba fojtották, és láttam olyanokat is, akik önfeledten, fülig érő szájjal táncoltak párjukkal, vagy csoportosan, és egyszerűen jól érezték magukat. Ők voltak a legkevesebben.

Nagyon elszomorodtam.

Miért?

Sok-sok párkapcsolati buktatót láttam, amin könnyen lehetett volna segíteni. Csak szándék kérdése lett volna.

Most egyet hangosítanék ki:

Urak, akik nem táncoltok!

Miért nem hagyjátok megélni a Nő nőiességét, amitől mellette ti is Férfiakká válhatnátok?

Miért hagyjátok, hogy ezek a gyönyörű Nők szép lassan besavanyodjanak mellettetek?

Miért ártotok saját magatoknak?

Sajnos ezeknek a nőknek nem marad túl sok választásuk. Az egyik, ha félremennek, amit nem tudtok elviselni, a másik, hogy elfojtják a bennük szunnyadó szenvedélyt, beszürkülnek és gyakran meg is betegszenek, ebben az esetben pedig ti mentek félre, „mert az asszonynak nincs kedve”.

Tudjátok, hogy a tánc tele van érzelemmel? Csupa szenvedély, intimitás és erotika? Hogy a táncnál nincs szükség szavakra, a tánc beszél? Hogy a tánc, ahol a Nő csillogó szemmel, feltétel nélkül követi a Férfit, aki irányít?

És a Nők erre vágynak! Hogy a Férfi irányítson! A Férfire, aki megtartja. A Férfire, aki mellett megélhetik érzelmeiket, királynőségüket, szexualitásukat, aki mellett sugározhatnak, kiteljesedhetnek és emelhetik a mellettük lévő Férfit, hogy a Férfi tudja emelni a Nőt. Kölcsönhatásban vannak. Nem működik az egyik a másik nélkül.

Ne árts magadnak! Adj és kapj!

És Urak a jó szex nem a hálószobában kezdődik!

 

Szeretettel, Kriszti