A tested a lelked ruhája

A hobbim, a munkám, az életem tudatunk megmunkálása, a valódi felnőtté válás, önvalónkra találás. De emellett éppolyan fontosnak tartom fizikai jóllétünket, a testünket.

A keleti gyógyászoknál, mire a páciens a gyógyítóhoz ér az ajtótól, ő mindent leolvas az illetőről. Ha nem is teljes jellemvonást, de nagyon sok információt mára már én is leolvasok a klienseimről a bemutatkozás végére.

 

A testünk beszél. És a testünk nem szépít, őszinte. A test, ha nem kap csak ad, ha csak használod, azaz kihasználod, az energia felboruláshoz vezet és ez meg is mutatkozik rajta.

Amikor még hivatalosan csak a testtel foglalkoztam, az érintés és a testbeszéd alapján tudtam milyen élete van a kliensemnek. Cipeli-e a múltja terheit? Tartós stresszben éli-e az életét, vagy csak átmenetileg zűrös? Szorongó típus-e, ragaszkodik, kapaszkodik-e valamibe vagy valakibe? Vagy könnyedén veszi az akadályokat, feladatokat? Milyen kapcsolatban van a testével és önmagával?

Bármi, ami odabent zajlik, odakint is megmutatkozik. Nem lehet elrejteni sminkkel, szép ruhákkal, ékszerekkel, plasztikával.

 

A tested te vagy.

 

A test olyan intelligens, hogy mindig kitalálja, hogyan tudassa velünk azt, amit el kell rendeznünk. Fájdalom útján jelez, ha segítségre, gondoskodásra van szüksége. Akár neki, akár a lelkednek. Nincs más útja. Eleinte finom, lágy üzenetet küld. Ha harmóniában vagy a testeddel, ha ismered a tested, érteni fogod. Reakció híján jelentőségteljesebb üzeneteket kapsz, kisebb-nagyobb fájdalmak, kisebb, majd nagyobb betegségek, „rossz passzban vagyok”, „mostanában semmi sem sikerül”, „a világ ellenem van”, „a baj csőstül jön”, stb. Nem tud csak egy szerv, egy szervrendszer megbetegedni, hatással van a többire. És többnyire a beteg szerv vagy a betegség rámutat valami lelkire. Valamire, ami nincs rendben benned.

A test és a lélek kapcsolatban vannak. Nem tudod szét választani őket. Nem lehet nem tudomást venni az egyikről vagy a másikról.

Hitrendszertől függően a testedet te kaptad, (számomra) te választottad. A tied. Hát kinek a felelőssége jól tartani? Kinek a felelőssége, ha túl húsos vagy és nem tudod elfogadni? Te választottad a szeplőidet, az anyajegyeidet. Mind elárulnak rólad valamit. És az is árulkodó, hogy milyen a kapcsolatod a testeddel. Szereted-e? Vagy ostorozod, mert nem olyan, mint amire vágynál. A tested téged, a fejlődésedet szolgálja, te érted olyan amilyen.

A valódi szépség a test és a lélek harmóniája, amikor látszik, hogy elfogadod és szereted a tested, szereted magad.

 

A tested te vagy.

 

A tested a lelked ruhája. Hát szeresd, óvd legalább annyira, mint a legszebb, legkedvesebb ruhádat.

A tested a lelked otthona. Benne laksz. Hát tartsd legalább annyira becsben, mint az otthonodat. Tisztítgasd, takarítgasd, szeretgesd, gondozd és csinosítgasd, pont, mint az otthonod. Az otthonod attól otthon és nem csak egy lakás, mert otthonná tetted, mert szereted, mert a tied.

Hát érezd magad otthon a testedben.