Ahogy kint, úgy bent...

 

Ahogy kint, úgy bent. Ahogy bent, úgy kint.

A magabiztosságot nem csak érezzük, látjuk is. A magabiztos ember testtartása önbizalmat tükröz, erőt sugároz. Az előre esett váll, bezárva a mellkast, elégedetlenségre, önszeretet hiányra utal.

A testtartás kapcsán sokan összekeverik az egészséges önbizalmat az önhittséggel. Az önbizalom pozitív erő, míg az önhittség negatív. Az önhitt ember önbizalomhiánnyal küzd, ezt palástolja a magabiztosnak tűnő testtartással.

 

A külső jeleknél maradva, kommunikációnk is rávilágít mennyire hiszünk és bízunk önmagunkban. Minél negatívabb jelzőket, szavakat használunk, annál rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Bizonyára érezted már, egy negatív szóhasználatú, „lehúzó” ember után, hogy elkedvetlenedtél, akár el is fáradtál.

Bármit is mondasz, az elméd úgy és azt fogja elfogadni. A szavaidból tudja, hogyan érzed magad.

 

Az elmének nincs humorérzéke, így nem tudja eldönteni, hogy amit mondasz viccből mondod-e. Ezért nagyon fontos, hogy pontosan, pozitívan fogalmazz, főleg saját magadról.

Nincs még egy ember, akivel olyan kegyetlenül tudunk beszélni, mint saját magunkkal. Akit szeretsz, nem bántod, szavakkal sem.

Te magad se legyél kivétel! Sőt, te légy az első, akin kipróbálod a pozitív kommunikáció áldásos hatását.

Ha tudatosan odafigyelsz a kommunikációdra, így építed be az életedbe, a hétköznapjaidba, egyre jobban fogod érezni magad, és ez a testtartásodon is meg fog mutatkozni.

 

Te mit sugárzol önmagadból?

Erőt?

Magabiztosságot?

Szeretetet?