Farsang

Amikor a Farsang véget ér, vedd le az álarcod…

Vess véget a színjátéknak! Mutasd meg ki vagy valójában! 

 

Valódi szeretetet érdemelsz, de amíg eltakarod magad, nincs kit szeretni, mert csak az álarcod látszik. Így csak a szerep, amit játszol kapja meg azt, amire vágysz, de nem Te! Pedig a szeretet mindenkinek jár.

 

Kezdd magaddal. Mindig és mindent magadnál kezdj! Kifelé csak akkor tud áramolni, ha már magadon jól begyakoroltad. És őszinte.

Kezdd most, mert eleget vártál. Nyisd meg a szíved önmagadnak. Ismerkedjetek, hosszabb folyamat lesz, de minden perc, amit magaddal szeretetben töltesz bearanyozza majd a napod. És minden perc, amit önmagaddal minőségben töltesz meghozza gyümölcsét.

Olyan könnyen mondjuk magunkra, hogy de hülye vagyok, de azt, hogy milyen kedves, milyen szeretetre méltó vagyok hányszor mondod? Bántani olyan könnyű önmagunk, de szeretni ... ? Hogy szeressen Téged a másik, ha még önmagadnak sem megy?

Hát minden nap lepd meg magad, kedveskedj magadnak, adj meg magadnak mindent, ami boldoggá tesz! Nem a párod feladata boldoggá tenni téged, a Te feladatod! Te vagy felelős a saját életedért. Te vagy az, aki elronthatja, Te vagy az, aki jobbá, boldogabbá teheti.

Ez a te életed, csakis a te életed!

Mindenki más csak vendég nálad. Vendég az életedben. Addig marad csak, amíg dolgotok van egymással. Ahogy te érzed magad, az hatással van a vendéged életére, de csak hatással van. A saját életéről és hogy meddig akarja, hogy hatásod legyen rá, már ő dönt, mert az az ő élete. Lehet a vendéged a párod, a gyermeked, vagy bárki, akit közel engedsz magadhoz. Hatással vagy az életükre, ahogy ők is a tiedre. Ezért csináld jól! Mert, ha neked jó, az nekik is jó lesz.

 

Önmagadnál Te vagy a mag. A te magodat kell táplálnod, öntözgetned, becézgetned, szeretgetned. Magadat kell nap, mint nap töltögetned, mert ha üres vagy nem tudsz miből adni. Üres tankkal sehova sem jutsz.

 

Mindenkiben van valami szerethető, így Te sem lehetsz ez alól kivétel.

De ez álarcban nem megy!

 

A farsang véget ért. Vedd le az álarcod!