Férfi vs. érzések

1 hónapja a privát oldalamon megosztottam egy képsorozatot Férfiakról, akik megnyitották a szívüket és mertek kapcsolódni az érzéseikhez, és mindezt fel is vállalták. Nagyon megérintődtem.

 

Nekünk nőknek is gyakran nehéz nyitni a szívünket. Azt gondoljuk szeretünk és érzünk, közben észre sem vesszük, hogy a felszínt kapargatjuk.

Rég zárt szívvel élünk, mert a sérelmeink rabjai vagyunk. Pillanatokra nyílunk meg, mert készenlétben állunk, bármikor bánthatnak. És mi nők vagyunk, akik úgy vagyunk nevelve, hogy szabad az érzelmeinket kifejeznünk, szabad sírnunk, szabad hisztiznünk.

 

És közben a férfiak … Nagymamák, anyák, akik még mindig úgy nevelnek, hogy egy fiú nem sír, nem szabad sírnia, nem lehet gyenge, mert neki erősnek kell lenni. Jó mélyre nyomja el az érzéseit! Ha mégis sír, hisz tud annyira fájni, kinevetik a társai, amivel egy újabb erősítést kap, hogy nem szabad az érzelmeket kimutatni. Mert az szégyen.

Kamasz és fiatalfelnőttként a lányok a menő, szexis fiúkat szeretik, a rossz fiúkat, akikért minden lány odavan. Legyen izmos, tetovált, sugározza a fizikai erőt, dominanciát, csak ne érezzen! Ne tünjön gyengének! A média is ezt erősíti.

 

Hol vannak az érző Férfiak?

 

Sok évig a mintáink szerint élünk, de 30-40-50 évesen a férfinek rá kell találnia önmagára, különben boldogtalan, depressziós vagy beteg lesz. (Erre vannak a Férfikörök) Szüksége van a kiteljesedésére, hogy beérjen, hogy már ne az anyagiak határozzák meg, hogy felvállalhassa önmagát, hogy merjen őszinte lenni, először önmagához, majd a körülötte lévő világhoz.

 

Az őszinteséghez hatalmas bátorság és erő szükséges.

Az érzések megéléséhez és felvállalásához hatalmas bátorság és erő szükséges.

A szembenézéshez hatalmas bátorság és erő szükséges.

 

És ott mélyen megvan mindannyiójukban az ősi Férfi Erő.

 

Természetesen ez a férfi folyamata és neki kell ezt megfejlődni, egyedül. De hogy tudjuk a folyamat bekövetkeztét mi nők segíteni? Hol kezdődik a nők felelőssége?

Anyaként tudod-e úgy szeretni, hogy erős mégis érző férfivá váljon?

Nőként tudsz-e biztonságos, szeretetteli, elfogadó teret biztosítani a megnyílásához?

Nőként tudsz-e érzelmes, könnyező férfira Férfiként tekinteni?

Látod-e benne ilyenkor az Erőt?

Látod-e mennyi bátorság kell, hogy mindezt megtegye?

Nőként tudod-e emelni, hogy a Férfi tudjon emelni téged, a Nőt?

 

Szeretettel, Kriszti

 

 

Fotó: Pinterest