Képzelet

A valahova tartozás alapvető szükségletünk. Fontos, hogy érezzük tartozunk valakihez, valahova, hogy fontosak vagyunk.
A legelső csoport, ahova tartozni akarunk, az a család.
Ezért az érzésért sok mindenre képesek vagyunk.

De ha a szükségleteink nincsenek kielégítve, és nem érezzük elég jónak magunkat az depresszióhoz vezethet. Igen, a negatív gondolataid, a saját magad ellen irányult kritika vezet a depresszióhoz és nem fordítva. David Burnsé, neves pszichiáter bizonyította, hogy a durva, bántó, erősen túlzó kritika önmagunk felé a kiváltó oka a depressziónak.

Fontos, hogy tudd nem veled, hanem a gondolataiddal van a baj. Ez pozitivitásra ad okot, mert azt jelenti, hogy meg tudjuk tanítani az agyunkat a konstruktív gondolkodásra, hogy meglássa a lehetőségeket, hogy jól érezze magát. Már említettem, hogy az agy nem képes az ellentétes gondolatokat kezelni, azaz, nem tudod rosszul érezni magad, ha pozitívan gondolkodsz és nem tudod jól érezni magad, ha negatív gondolataid vannak.
Azt is említettem már, hogy a tudatalattink 90%, míg a tudatos énünk mindössze 10%, így látjuk, a tudatalattink uralja minden cselekedetünket. Ez a képzelet. Az elme egyik szabálya, hogy a képzelet mindig legyőzi az akaratot.
Például, ha egy deszkán kéne végig sétálnod, ami a föld fölött kb. 20 centivel van kifüggesztve, ezt gond nélkül megcsinálnád, de ha ugyanezt a deszkát két magas épület között függesztenénk ki, már nemet mondanál, mert félnél, hogy leesel. A deszka ugyanaz. Amikor közel van a földhöz tudod, hogy meg tudod csinálni, amikor a két épület között van, a képzelőerőd már biztosít róla, hogy leesel.

A képzeletednek hatalmas ereje van. Ha elképzeled magad magabiztosnak, önbizalomtelinek és ezt rendszeresen mindennap gyakorlod, átírod vele a gondolataidat. (lásd: http://rkcoaching.hu/blog/vizualizacio)

Tudományos tény: Amennyiben megváltoztatod a gondolataidat, megváltoztathatod az életed is.

Tudod, csak rajtad áll! Kriszti

 

 

Fotó: Pinterest