Önámítás

Egyszer egy tanítóm azt mondta, hogy figyelj, mert mindenki hazudik. Ezzel egyetértek. Persze jó esetben ez egy tudattalan működés, egy önvédelmi mechanizmus és nem manipuláció.

Én is sokáig hazudtam magamnak, hogy az illúziók átsegítsenek a nehézségeken. És igen nehéz volt leállnom vele és erőt gyűjtenem a szembesülésekhez.

A hosszú éveken át tartó önbecsapás (gyakran gyerekkortól kezdődően) annyira automatikussá válik, hogy mire felocsúdsz már a következő közepén találod magad és természetesen a valóságodként éled meg. Az elménk tökéletesre fejleszti a védelmünket.

 

Így 2 megoldást találtam erre.

Amikor Veled beszélgetek az analóg gondolkodást használom. Számomra a szimbolika vált remek útmutatóvá. A sorok között olvasok, és bármit hallok is mögé nézek, valójában az érdekel, amit látok és érzékelek, no meg a metakommunikációd. Mert, amit mondasz, az az elmédből jön. Az elme pedig csűri-csavarja, amíg emészthetővé válik számodra. Nincs ezzel baj, mert ha nem így működnénk kakukk lenne és nem bírnánk ennyi terhet, mint amennyit valójában cipelünk. Mert emberfeletti, amire az ember képes! De azok az információk, amik az elme szüleményei, általában tévútra visznek és engem az érdekel VALÓJÁBAN MI VAN BENNED!?

A második, amit többnyire saját magamnál, de ha szükségét látom Nálad is használok, az pedig a testtel való kapcsolatunk. Mivel az elmében nem bízhatok maradéktalanul, sok-sok év önismeret után sem, így amikor kétségeim támadnak a test reakcióit hívom segítségül.

 

A tested sosem hazudik!

 

Bármi történik a tested azonnal reagál, feszüléssel, fájdalommal, hányingerrel stb.

„A nem érzem jól magam a bőrömben”, „valami nem jó”, „nem komfortos”, „nem stimmel” „nem vagyok jól” … az mind arra utal, valami olyat csinálsz, olyan történik, ami Neked valójában nem jó! De lehet arra mutat rá, hogy egy olyan helyen vagy emberrel vagy, ami-aki Neked ártalmas, energiát vesz el, vagy használ Téged.

 

Ha nem ismered a saját működésed, ha nem ismered a saját tested vakon éled az életed! Ha nem tudod ki vagy, nem tudod hol van az origó az életedben. Hisz nincs kiindulási pontod. Legfeljebb az, amit valaki valamikor mondott Neked magadról és Te elhitted, hogy az vagy. Az vagy?

De az az idő elmúlt, már múlt …

 

Kriszti