Párkapcsolati fejlődés

Egy kapcsolat emlékeztethet arra, ami még fejlődésre, megoldásra vár Benned. Például, ha édesapáddal a kapcsolatod nem volt idilli, nem kaptad meg azt a férfi mintát, amire felnőttként most vágynál, meghatározhatja a párkapcsolatod minőségét és egyáltalán a létét.

Ha édesanyáddal nem találtad a közös hangot, ha nem az a típusú nő, anya volt, akit példaképnek választanál, a nőiségedet, anyaságodat, szexualitásodat érintheti.

Amiben felnőttél az egy minta, egy séma, ami alapján éled a felnőttkorodat, ami mintájára társat választasz, és ahogy a pároddal viselkedsz. Kellő tudatosság hiányában nem tudsz másként.

Ha önismeret híján vagy, ehhez a mintához választod a partnered, hogy abban a dinamikában élhesd az életed, amiben felnőttél, csak a szerepek cserélődnek.

De a párod hiába cseréled, addig fog ismétlődni a párkapcsolati dinamika, amíg gyökerestül nem változtatod meg a nézőpontodat magadban, ahogy rálátsz a múltadra és benne a szereplőkre.

 

Ahogy haladsz az utadon, előbb-utóbb találkozol A TÁRSaddal, aki egy teljesen új énedre mutat rá. Akivel már nincs játszma, aki mellett már tudod szeretni magadat, akinek a szemében ritka gyémántként tükröződsz vissza, aki tisztel és akit Te is tisztelni tudsz, még akkor is, ha eddig nem hitted, hogy létezik férfi, aki nemhogy ki tudja vívni, neki nem kell kivívnia, hogy tiszteld. Aki mellett nagybetűs Nő tudsz lenni, akivel tiszta és erőszakmentes a kommunikáció és kommunikál is Veled, érzelmekről is.

Nincs több bántás, nincs több megalázás. Csak azt veszed észre, mint egy virág kinyílsz a szeretetében. Ez a gyógyító kapcsolat. Ahol a sok-sok éves mások által kapott sebek el kezdenek gyógyulni, ahol visszatér a hited, a reményed, hogy igenis vannak emberek, akik képesek a szeretetre és már Te is mersz szeretni.

Újra.

 

Kriszti