Remény, mint kétélű fegyver

 

 

A remény, ami erőt és hitet ad, hogy elkezdj küzdeni az életedért, a társadért, az egészségedért, a jövődért, bármiért, amire szívből vágysz.

A remény, ami, ha belekapaszkodsz húz magával, hogy csináld, ne add fel!

És a remény, amivel ámítod magad, hogy majd a társad megváltozik és éled tovább az életed, úgy, ahogy eddig.

…A remény, hogy majd elmúlik a fájdalom és minden a régi lesz, és nem kell csinálnod semmit, mert a remény éltet.

…A remény, hogy majd jobb lesz, most egy kicsit rossz, de majd jobb lesz, minden rendben lesz, minden a helyére kerül.

Mitől?

Mert azt reméled? Mert úgy tanultad, vagy láttad, hogy „a remény hal meg utoljára”? Mert félsz szembesülni, inkább homokba dugod a fejed, mert remény még van?

A remény egy kapaszkodó, a szakadék fölött egy ág, ami lehet, hogy egy ideig megtart. De meddig? Meddig képes megtartani, ha nem teszel semmit? Te meddig vagy képes megtartani önmagad, ha nem teszel semmit?

Gyakran még annyit sem, hogy tudatosítsd magadban, hogy egy szakadék van alattad. Lezuhanhatsz. De nem nézel le, mert halálfélelemmel tölt el. Ezért csak kapaszkodsz, vársz, túlélsz és reménykedsz. Az összes energiádat elviszi a félelem és hogy túléld.

Lezuhanhatsz!

Ideje lenne tenni valamit.

Először higgy!

Higgy magadban, hogy képes vagy megcsinálni. A lélekben 50x annyi kitartás van, mint az izmokban. Így képes vagy rá, ha tényleg elhiszed és ha tényleg akarod, bármi legyen is a feladatod.

Mert csak egy feladat, bármilyen nehéz is. És sok-sok feladat vár még rád. Mindannyiunkra. És ha feladatként nézel rá, már lesz is rá megoldás.

Nem mindig megy egyedül, és nem is kell egyedül csinálnod. Egy másik ember, aki kívülről tud ránézni a feladatodra, több megoldást is lát, de a döntés mindig a tied. Mert ez a te utad. Te tudod honnan jöttél és merre tovább, hogyan tovább, mert nálad jobban soha senki nem ismerhet, csak támogathat téged.

Ott van benned minden válasz és ezernyi lehetőség.

Keresd hát meg őket és használd, hogy végre játszhasd az életed.

Te vagy az életed filmjének a rendezője és a főszereplője, csak rajtad múlik.

 

Szeretettel: Kriszti

 

Fotó: Pinterest