Siker és önszeretet

Miért fontos, hogy szeresd magad, ha sikeres akarsz lenni?

A siker szónak van egy pozitív és egy negatív sugallata.
Gyakran hallom klienseimtől mennyire vágynak rá, hogy sikeresek legyenek a magánéletükben vagy a munkájukban. Amikor kérdések által elég mélyre jutunk, problémaként jelenik meg, hogy: szeretnék sikeres lenni, DE … mégis félelmeim vannak ezzel kapcsolatban, mert sok negatív hozadéka van. Például: nagyképűség, értékrend változás, barátok elvesztése … stb.
Ha szeretnél valamit elérni, ám gondolataid által az agynak ellentétes utasításokat adsz (szeretném elérni, de tartok is tőle), biztos, hogy érdemi változás nem fog történni.
A legelső feladat, tisztázni a benned felbukkanó negatív érzést, amit hozzá társítasz és annak gyökerét. Különben önmagadat gátolod.

„Azt, hogy miben hiszünk befolyással van életünk minden területére, és az, hogy mit hiszünk önmagunkról fejti ki a legerősebb hatást ezek közül.” Marissa Peer

Az, hogy mit hiszel magadról, mindent befolyásol. Változtasd, irányítsd úgy a gondolkodásod, hogy tudd, az vagy akinek gondolod magad. És ezen te tudsz változtatni és az lehetsz, aki valójában szeretnél.
Például: alkalmazd a pozitív kommunikációt. Apróság, mégis jelentős változást hoz, ha lecseréled a „ha” kötőszót „amikorra” vagy a „kell” szót, például meg kell csinálnom helyett használd a meg fogom csinálni kifejezést.

Sikeresek nem csak a celebek, színészek, énekesek, sportolók és az üzletemberek lehetnek, hanem te is!
Te is ezzel a magabiztossággal születtél.
Hány gyermek tanulna meg járni, ha gondolkodna rajta, vajon képes-e rá?

A magabiztosság egy képesség. A képességek pedig gyakorlással fejleszthetőek.
Sokan azért küzdenek, hogy híresek, elismertek, „valakik” legyenek, és szeressék őket. Idővel ráébrednek, a hírnév és celebség nem tölti be azt az űrt, ami gyermekkorukból maradt vissza, a szeretetlenséget, figyelemhiányt. Így elég hamar önpusztító tevékenységekbe kezdenek, például: drog, alkohol, bántalmazó kapcsolatok.
A kulcs ahhoz, hogy valóban magabiztos légy és ne csak eljátszd, az az, hogy szeresd önmagad. Igen, szeresd, mert enélkül életed végéig hiányt és űrt fogsz érezni.

Ahhoz, hogy elfogadni és szeretni tudd önmagad, csak meg kell ismerkedned saját magaddal!

Csodás utazást ön-magodhoz!