"Boldogság ..."

Mélyüljünk ...
Egy kutatás eredményeként hivatalossá vált, hogy minden ember a boldogságra vágyik. Szerintem ezt fölösleges volt kutatni, de így hivatalos.
Pedig mindenkinek mást jelent a boldogság, vagy másként fogalmazza meg mit is jelent neki, addig míg az önismerete során el nem jut a megtapasztalásához. Hisz addig, amíg nem tapasztalod meg, addig csak elképzelni tudod (azt, ami elképzelhetetlen 😁).
És amikor elérsz a valódi „boldogsághoz”, szembesülsz azzal, hogy az önbecsülésed tart-e már ott, hogy el tudd fogadni azt a szavakkal nem leírható érzést, amire vágytál. (ezért a „”, mert én nem a boldogság szót használnám)
A logikus elme azt mondaná, hogy persze, hiszen arra vágytál világéletedben. De az önismereted során elég hamar ráébredsz, hogy az elme szerinti igazságok nagyon távol állnak a valóságtól, még akkor is, ha logikus vagy törvényszerű lenne.
Bármilyen fura, az önbecsülésed mértékétől függően vagy képes elfogadni a „boldogságot”, és ez nem bolondság. Ha az önbecsülésed alacsony, ha gyerekkorodtól figyelmen kívül volt hagyva a véleményed, nem voltál fontos, vagy durvuljunk be … degradáltak, megtűrtek, használtak, vicc tárgya voltál, minősítettek, aláztak és még sorolhatnám és durvulhatnék, óóóóó ...., de ez is épp elég ahhoz, hogy amikor ott állsz és kaphatnál … megijedsz, halálra rémülsz, mert nem tartod méltónak magad arra, hogy ilyen kegyben, ilyen kegyben?, hogy akármilyen jóban részesülj, mert akiktől a bizonyosságot kaphattad volna, hogy bármit megérdemelsz, hisz jó vagy, értékes vagy, az nem hogy adott, csak elvett!
És ennek következményeként valószínűleg olyan párt is választottál Magadnak, akinek Te ugyanúgy csak adtál és ő elvett.
Tudom, hogy paradoxon.
De, amikor ott állsz, és ott van a választás előtted: „boldogság” vs „pokol”, érteni fogod mire gondolok most. És igen, van, hogy a „boldogságot” választani baromi nehéz, akár rémísztő halálfélelemmel is járhat …
addig míg elhiszed magadról azt, amit beléd kántáltak kicsiként vagy akár felnőttként is.
El is hiheted és szembe is nézhetsz vele, ez is egy választás, ami az életed minőségét határozza meg!
Kriszti ❤