Nárcisztikus más szemszögből

 

Nézzünk rá egy kicsit a nárcisztikusságra más szemszögből. A nárcisztikus személyiségzavar egy pszichológiai diagnózis. Ahhoz, hogy valakit nárcisztikusnak diagnosztizáljunk édes kevés, hogy egy seggfej volt velem. Sajnos egyre sűrűbben hallom, hogy akit megbánt a párja és ezt nem először teszi az már nárcisztikus személyiség.

Ha el akarod kerülni ezt a típust, én abba az irányba indulnék, mit keres mellettem egy nárcisztikusnak titulált személy?
Akit egyébként én választottam!
Miért őt vonzom be? Mi az, amit ebből a kapcsolatból tanulni tudok? Ha a párom a tükröm, mit mond el ez rólam?


Persze ki lehet dobni őt, mert szemét volt velem, de ha nem nézek szembe vele miért őt választottam páromul, pont egy ilyet fogok választani újra, akit megint lehet szidni, mert „nárcisztikus”. Na, mert szegény én mindig ilyen seggfejeket vonzok be…

Egy ideig ez jó játék lehet, ha szeretek szenvedni, na de azért előbb-utóbb, ha a gyerekemnek jobb sorsot szánok illő lenne felelősséggel beleállni az életembe.


Őt megváltoztatni nem tudod, és nem is a feladatod. De a saját életedet te irányítod, arra van ráhatásod!
És ezt tartom a legfontosabb kérdésnek bármi is történik velem, hogy mit akar ez a helyzet vagy ember mutatni nekem, mit akar tanítani!
Így el tudod kerülni az ismétlődéseket az életedben és még a számodra kellemetlen embereket is.


A nárcisztikus személyiségzavart nem szabad összekeverni egy nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkező emberrel, bár egyik sem jó társ, de elkerülni mindkettőt lehet, viszont az már a te személyiségfejlődéseden múlik.

Nárcisztikus ide vagy oda, a fókuszod ne rajta legyen, hanem ebben az esetben magadtól kérdezd meg, hogy miért őt választottad!


Szeretettel, Kriszti